Selami Yıldız, artık katma değer üreten sektörleri memlekete getirmeliyiz

Hayat pahalılığının tavan yaptığı, emeklilerin inim inim inlediği bu günlerde, umudumuzu kaybettik mi elbette hayır. Lakin bu umudu yeşertecek yeni fikirler gerekiyor. Bozüyük’ten Bursa yönüne giderken Muratdere’ye varmadan sağ da bir tabela var. Bir mobilya firmasının reklam sponsorluğunun yanında İTSO`yu rakamlarla anlatıyor. Türkiye genelinde ihracatın, ithalata oranının her yıl açık verdiğini düşünürsek bu tabelada sadece İnegöl 2021 yılında bir milyar dolar fazla vermiş, çünkü katma değer yaratmışlar.

                                   

Bugün dünyada herkes enerji krizi yaşıyor, özellikle Avrupa enerji yoğun sektörleri kıtada istemiyor. Bunun başında da seramik sektörü var, bu sektörde uzun vadeli çalışanların sağlık sorunları da cabası. Bir kamyon seramikle kaç tane cep telefonu alabiliyoruz?.. Pandemide sıkça duyduğumuz bir kriz vardı . “ ÇİP” krizi, bugün hâlâ var. Bir otomobil de 50 -100 adet çip olduğu varsayılıyor bununda gözümüzde büyütmeyelim bu çipin bir diğer adı “delikli pertinax” bu sektörün Bozüyük’te olmaması için hiçbir neden yok.           

 

Artık katma değer üreten sektörleri memlekete getirmeliyiz. Çalışanlarımızı daha fazla yormadan, gençlerimize zevkle çalışma azmi verecek kuruluşları güzel ilçemiz Bozüyük’e getirmeliyiz. Yeni seçilen BTSO yönetimi bunu başarabilecek güçtedir. Bu sektörün üniversite mezunu işsiz gençlere de istihdam sağlayacağı da kesindir.   

               

 Selami YILDIZ