BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
Haber
05 Ocak 2022 - Çarşamba 11:40 Bu haber 3836 kez okundu
 
BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI
SİYASET Haberi
BİLECİK MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

MİLLETVEKİLLİĞİNE ADAYIM


Ülkemiz çok ağır ekonomik-siyasal sorunlarla boğuşmakta, milletimiz hemen hemen her gün yapılan zamların etkisi altında büyük sıkıntılar yaşamakta, çaresizlik ve umutsuzluk içinde gelecek kaygısı ile kıvranıp durmaktadır.


Ülkemizin ve milletimizin ağırlaşan sorunları demokrasi ve siyaset yoluyla çözülebilecektir. Akıl, bilgi ve bilim temelinde yapılacak siyaset ile çözümlenemeyecek sorun yoktur.


Hayatını öğretmenlik-sivil toplum kuruluşları-sendikalar yoluyla devletimize ve milletimize adamış bir yurttaş olarak;


× Siyaset yoluyla ülkemizin ve milletimizin yaşadığı tüm sorunlara çözümler üretmek ve uygulamak için,


× Üretim ekonomisine geçilmesine, bütün illerimizin üretim kentleri durumuna gelmelerine, ezenin-ezilenin olmadığı hakça bir düzenin kurulmasına katkılar sağlamak için,


× Siyasetin kavgadan uzak, ulusal demokratik çizgide ve düzgün üslupta yapılmasına katkılar sağlamak için,


× Cumhuriyet değerlerinin, ulus devlet anlayışının, demokrasinin ve engelsiz yaşamın güçlenmesine katkılar sağlamak için,


× İşçilerin, çiftçilerin, esnafların, sanayicilerin, emeklilikte yaşa takılanların, memurların, emeklilerin, sivil toplum kuruluşlarının, kooperatiflerin ve sendikaların sesi olmak için,


× Sanata, sanatçılara, spora, sporculara, tarihi ve kültürel değerlerimize, ulusal eğitim davamıza, doğaya ve hayvanlara sahip çıkmak için,


× Çağdaş hukuk sisteminin ve adaletin yerleşmesine katkılar yapmak için.


Önümüzdeki dönemde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Milletvekili Aday Adayı olduğumu, bu nedenle mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Bozüyük Dostları Derneğimizin başkanlığından ayrıldığımı kamuoyunun bilgisine sunuyorum.


Mustafa Aksu


ÖZGEÇMİŞ


1962 yılında Bilecik İli Pazaryeri İlçesi Günyurdu ( Bakraz ) köyünde doğdu. Merhum Ormancı Halil İbrahim Aksu ve Merhum Gülsüm Aksu'nun oğludur.


İlkokulu, Bozüyük Göynücek Köyü İlkokulunda; ortaokulu, Osmaneli Ortaokulunda; liseyi Bozüyük Lisesinde okudu. Önlisans eğitimini, Akdeniz Üniversitesi Burdur Eğitim Yüksek Okulunda (Sınıf Öğretmenliği); lisans eğitimini, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde (Sosyal Bilgiler Öğretmenliği) tamamladı


.
Öğretmenlik mesleğine başlamadan önce Toprak Fabrikaları inşaatlarında, Köylüoğlu Makine Sanayi fabrikasında, Yıldız Ekmek Fırınında işçi olarak; ESPET benzin istasyonunda müdür olarak görev yaptı.
Liseli gençlik döneminde İlerici Liseliler Dergisinin Bozüyük Temsilciliğini yaptı. Yeni Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği ve aynı gazetede yazarlık; Yeni Bozüyük Gazetesi ve Bozüyük Haberler internet gazetesinde yazarlık yaptı.
Gençlik döneminde 12 Eylül Askeri Darbe Rejiminin haksızlıklarına uğradı, fakat hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne küsmedi.


Öğretmenlik mesleğine ilk olarak Hakkari İli Şemdinli İlçesi Çubuklu Köyü İlkokulunda 1987 yılında başladı. Daha sonra sırasıyla 1989-1991 yılları arasında Şemdinli Yayla Mahallesi İlkokulunda, 1991-1995 yıllarında Kocaeli İli Gebze İlçesi Zeki Gezer İlkokulu ve Ertuğrulgazi İlkokulunda, 1995-2018 yılları arasında Bilecik İli Bozüyük İlçesi Albay İbrahim Çolak İlkokulu-75. Yıl İlkokulu-Necatibey İlköğretim Okulu-Cumhuriyet İlkokulunda sınıf öğretmenliği görevinde bulundu. Halen Özel Uzman Sürücü Kursu Bozüyük Şube Müdürlüğü görevinde bulunmaktadır.


1980 yılında Bozüyük İşçileri Tüketim Kooperatifinin kurucusu oldu. Kooperatifçiliğe katkısını uzun yıllar sürdürdü.
Sendikal yaşamla ilk olarak Köylüoğlu Makine Sanayi fabrikasında DİSK'e bağlı Maden-İş Sendikasına üye olarak ve örgütlenmesini yaparak tanıştı. Öğretmenliğe başladıktan sonra kamu çalışanları sendikacılığının başlamasıyla birlikte 1992 yılında EĞİT-SEN'e üye ve okul temsilcisi oldu. 1993 yılında diğer öğretmen sendikası EĞİTİM-İŞ'e üye oldu ve okul temsilciliği yaptı. 1995 yılında EĞİT-SEN ve EĞİTİM-İŞ'in birleşmesiyle yeni kurulan EĞİTİM-SEN'in Gebze Şube Kurucu Yönetim Kurulunda görev aldı. Tayininin Bozüyük'e çıkmasından sonra 1997 yılında EĞİTİM-SEN'in Bozüyük İlçe Kurucu Yönetim Kurulunda Sekreter olarak görev aldı. İlerleyen süreçte EĞİTİM-SEN Bozüyük İlçe Başkanlığı ve EĞİTİM-SEN Bilecik Şube Başkanlığı yaptı. 17 Ekim 2005'te EĞİTİM-SEN'den istifa ederek yeniden EĞİTİM-İŞ'i kurmak için kolları sıvadı. Ülkemizin farklı yerlerinden 47 kurucuyla birlikte EĞİTİM-İŞ'n Genel Merkez Kurucusu oldu. 17 Ekim 2005'te kurulan EĞİTİM-İŞ'te Kurucu MYK (Genel Saymanlık)-1. Dönem MYK (Genel Uluslararası İlişkiler ve TİS Sekreterliği) Üyeliği-Bilecik İl Yöneticili görevlerinde bulundu. EĞİTİM-İŞ'in vatanımızın her yerinde örgütlenmesine katkılarda bulundu. 10 Nisan 2008'de BİRLEŞİK KAMU-İŞ Konfederasyonun kurucusu oldu ve Konfederasyonun Bilecik İl Temsilciliğini yaptı.


Atatürkçü Düşünce Derneği Bozüyük Şubesinde 10 yıl başkanlık-yöneticilik-genel merkez delegeliği yaptı. ADD'nin yanında Tüketici Hakları Derneği-Ertuğrulgazi Derneği-Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (EYT)-Hacı Bektaşi Veli Kültür ve Dayanışma Derneği -Bozüyük Göynücek Köyü Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesidir ve Bozüyük Dostları Derneğinin de (BDD) kurucu başkanı olup başkanlık görevinden kendi isteğiyle 4 Ocak 2022 tarihinde ayrıldı.


Kamudan emekli olduktan sonra siyasi parti tercihini Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) yana kullanıp 9 Eylül 2018 tarihinde CHP'ye üye oldu.


Evli ve iki çocuk babası olan Mustafa Aksu, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: BİLECİK, MİLLETVEKİLİ, ADAY, ADAYLIĞINI, AÇIKLADI,
Yorumlar
Haber Yazılımı