BİR BABA YARISI
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !
Haber
21 Temmuz 2021 - Çarşamba 17:19 Bu haber 3164 kez okundu
 
BİR BABA YARISI
BOZÜYÜK Haberi
BİR BABA YARISI

BİR BABA YARISI

 

2016 Ağustos ayında Üniversite tercihlerim belli olmuştu. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme bölümünü kazanmıştım. Tabi ki bölüm vasıtasıyla küçük gören birçok insan ve akrabalarda olmuştu. Kendi tercihimdi ve kendi hedeflerime göre yol çiziyordum. Hiç bir şekilde insanların dediklerini önemsemedim. Çünkü bilmiyorlardı neyi hedeflediğimi, ne yapmak istediğimi. Bu üniversite ve bölüm benim için çok önemliydi. Allah `a şükürler olsun hedeflerimi de başardım. Üniversitenin önemini anlayan, farklı insanların içinde yetişip farklı ideallere sahip olmayı öğrendim. Bunları en çokta aileme borçluydum. Ailem hep yanımda oldu. Ama bir baba yarısı dediğim öyle birisi var ki onunda bana desteğiyle, üniversitede daha iyi motive oluyordum.  O güzel insan ve amcam dediğim HALİS ÇELEBİ` ydi.

 

Rahmetli Babam Selahattin Doğan`ın sevdiği dostlarından biriydi. Üniversiteyi kazandığımda büyük ağabeyim Çağrı Doğan`ı arayarak Çağlayan`a(yani bana) burs vermek istediğini söylemişti. Verdi de sağ olsun var olsun. 4 yıl boyunca hep destek oldu, baba yarım Halis Çelebi amcam.

 

Mezun olalı 1 sene oldu, zor geçen bir yıldı. Teşekkürümü hep dile getirdim ama gönlüm daha fazlasını yaparak, rahmetli babam ile birlikte kurduğumuz Bizim Bozüyük haber sitemizin köşesinde de bir teşekkürü farz bildim. Çünkü Halis amcamın da bu haber sitesinin kuruluşunda, bana verdiği bursla emeği vardır. Teşekkür ederim Halis amcam.

 

Şimdi ise beni ve benim gibi olan kardeşlerimi küçük gören insanlara şunları demek istiyorum.

 

Memleket avukata doydu, mühendise doydu, doktora doydu v.s büyük meslek grupları dediğiniz her şeye doydu.

 

Mühendislikten v.b yerlerden mezun olanların durumunu çok net görüyorsunuz.

 

Önemli olan neymiş İDEAL. İdealsiz insan hangi meslek grubundan olursa olsun hayattan kazanamaz. Emeklemeden yürünmez saygı değer okuyucularımız.

 

Bugün bir reklam ajansı ve haber sitesi sahibiyim. Yurtdışlarından işler alır oldum . Bunlar hep idealist düşüncelerimden dolayıdır.

 

Ne olursa kimseyi küçümsemeyin, küçümsediğiniz insanlar gün gelir şahsınızı değil de yarın öbür gün evlatlarınıza yardımcı olabilir. Bunu aklınızdan çıkarmayın!

 

Saygılarımla…

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: BİR, BABA, YARISI,
Yorumlar
Haber Yazılımı