BOZÜYÜK ATATÜRK DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN ÖZEN AKSA SEVGİLİ YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ
Haber
22 Ekim 2020 - Perşembe 12:36 Bu haber 6266 kez okundu
 
BOZÜYÜK ATATÜRK DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN ÖZEN AKSA SEVGİLİ YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ
BOZÜYÜK Haberi
BOZÜYÜK ATATÜRK DÜŞÜNCE DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN ÖZEN AKSA SEVGİLİ YAPTIĞIMIZ RÖPORTAJ

KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ?

1977 yılında Söğüt’te doğdum. Eğitim hayatım, babam öğretmen olduğu için başka başka köy okullarında geçti. Liseyi Bozüyük’te okudum. Anadolu Üniversitesi mezunu olup, okumanın ve eğitimin yaşı olamadığını düşünenlerdenim ve hala Açık Öğretim Fakültesinde Eğitime devam ediyorum.

İş hayatıma avukat bürosunda sekreter olarak başlayarak daha sonra Bozüyük Noterliği, Bozüyük Nüfus idaresi ve Bozüyük Halk Kütüphanesin’de sözleşmeli olarak çalıştım. Şu an özel bir şirkette yönetici pozisyonunda çalışmaya devam etmekteyim.

Evliyim, iki kız çocuk annesiyim.

Atatürkçü Düşünce Derneği yönetim kurulunda görev alma sürecim, kurumlarda Türkiye Cumhuriyeti tabelalarının kaldırılması, okullardan andımızın yasaklanması ve Atatürk’ün maneviyatına yapılan hakaretlerin hız alması döneminde oldu.

Aday olduğum 2013 yılında başkan yardımcılığı görevi ile başladığım görevime beş yıldır da üyelerimizin seçimiyle başkan olarak devam etmekteyim.

DERNEĞİNEZİ TANITIR MISINIZ?

Derneğimiz 19 Mayıs 1989 yılında Prof. Dr. Muammer Aksoy başkanlığında; 53 kurucu üyeyle  Atatürk’ün bedensel varlığının artık aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçler ve Atatürk devrim ve ilkelerine karşı, açık ya da kapalı saldırılarını doruğa ulaştığı ve daha kötüsü, plânlı ve sinsi bir çalışma ile, o devrim ve ilkeleri gelecekte yok etmek çabası içinde olanların her yerde konumlandırılması karşısında Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, O’nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuş ve “Atatürkçü Düşünce Derneği”ni kurmuşlardır.

Genel Merkez odaklı çalışma yürüten derneğimizin şu anda 68 tane il ve ilçede şubeleri mevcuttur.

Bozüyük şubemiz 1994 yılında açılmıştır. Kurucu başkanımız Bozüyük Belediye Başkanımız Mehmet Talat Bakkalcıoğlu’dur.

Derneğimizin kuruluş nedenini, amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden, Dernekler Yasası'nın ön gördüğü koşulları taşıyan, 18 yaşını bitirmiş her yurttaş derneğimize üye olmak için ikametgahındaki bir şubeye; yoksa en yakın şubeye başvurabilir.

Derneğimiz gönül esasına dayalı bağış ve üye aidatları ile giderlerini karşılamaktadır. Tüzüğümüz gereği de üye aidat yükümlülüğünü yerine getirmeyen üyeleri yıl sonlarında düşümünü yapmak durumundayız. Bu nedenle üye sayımız her yıl değişiklik göstermektir

Atatürkçü Düşünce Derneği;  Atatürk ve Atatürkçülük konusunda ilerici bir anlayışla bilimsel, toplumsal ve kültürel çalışmalar yapmak üzere Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre hareket etmektedir.

Dernek, amaçları olarak belirlenen faaliyetlerimiz kamu hizmeti niteliğinde gerçekleştirilmektedir. Faaliyetleri ulusal düzeydedir ve belli bir yöre, bölge ya da kitleye hizmetle sınırlı değildir.

FAALİYETLERİMİZİ ANLATIR MISINIZ?

Faliyetlerimizi kuruluş amacına bağlı olarak Atatürk'ün önderi olduğu Türk Devrimi'ni ve bu Devrimin temelini oluşturan başta Atatürk ilkelerini her alanda ilerlemeye açık ve sürekli geliştirici nitelikteki düşünce sistemini, devrimin bugünkü sonuçlarını ve yarınlara uzantılarını, Atatürk'ün düşüncelerini, davranışlarını, savaşımlarını ve yapıtlarını inceleme, araştırma konusu yapmak, bunlara karşı girişim, adım ve akımlarla yasalar çerçevesinde düşün savaşımı vermektir.

HEDEFLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ? BOZÜYÜK İÇİN PROJELERİNİZ NELERDİR?

Atatürk'ü, Atatürkçülüğü ve her alandaki uygulamalarını benimseyenlerin güçlerini bu bağlamda birleştirip Atatürk'ün belirlediği erekler doğrultusunda atılımları yaygınlaştırıp sürdürmek, devrim karşıtlarının ulusal yaşamı geriye çekme çabalarından toplumu korumak için her alanda aydınlatıcı ve uyarıcı hizmetler vermelerini gerçekleştirmektir.

 Atatürk'ü, yapıtlarını ve Atatürkçü düşünceyi yıpratmak ve kötüye kullanmak amacıyla yapılan her tür kalkışmaya, söz ve eyleme gereken yanıtı vermek, olumsuzluk ve aykırılıkları gidermek, Atatürk'ün anlayışının, düşüncesinin, ilke ve atılımlarının özünü tüm anlamıyla açıklayıp değerlendirerek savunmaktır.

Hiçbir ayrım gütmeden ve gözetmeden, anayasal demokratik düzen güvencesinde insan hak ve özgürlüklerini üstün tutarak yurttaşları tam eşitlikle kucaklayıp ulusal dayanışmanın temeli olan toplumsal barışı sürekli kılmak, her tür teröre ve sömürüye karşı çıkarak Türkiye Cumhuriyetini çağdaş sosyal hukuk devleti niteliğiyle sonsuza değin bağımsız yaşatma istencini ve bu yolla Türkiye aydınlanmasını güçlendirmektir.

Sizinle söyleşi yaptığımız bugün, derneğimizin genel başkan yardımcılığı görevini de yapan Atatürk ilke ve devrimlerinin yok edilmesini isteyen karanlık güçler tarafından alçakça öldürülen Cumhuriyet Devrimcisi Prof. Dr. Ahmet Taner KIŞLALI’nın evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu aramızdan alışının 21.yılı.

Kendisini ve tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anarken söyleşimizi onun sözleri ile bitirmek istiyorum.

“Dolayısıyla, içeride ve dışarıda Atatürk düşmanlığı yapanların gizli Türkiye düşmanı olduğu açık bir gerçektir.”

MESAJLARINIZI ALABİLİR MİYİZ?

Nerede olursa olsun, hangi makama sahip olursa olsun; Atatürk’e, onun devrimlerine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne düşman olanlar bilmelidirler ki: Türk milleti ve Atatürk gençliği Bursa Nutkundan, Gençliğe Hitabe’den aldığı görev ve Nutuk’tan çıkardığı dersler ile bu toprakları ve Atatürk’ün emanetlerini koruma kararlılığını ne pahasına olursa olsun sürdürecektir.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: BOZÜYÜK, ATATÜRK, DÜŞÜNCE, DERNEĞİ, BAŞKANI, SAYIN, ÖZEN, AKSA, SEVGİLİ, YAPTIĞIMIZ, RÖPORTAJ,
Yorumlar
Haber Yazılımı