BOZÜYÜK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN İSMAİL TOPAL İLE YAPTIĞIMIZ İLK RÖPORTAJIMIZ
Haber
09 Ekim 2020 - Cuma 14:43 Bu haber 4520 kez okundu
 
BOZÜYÜK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN İSMAİL TOPAL İLE YAPTIĞIMIZ İLK RÖPORTAJIMIZ
BOZÜYÜK Haberi
BOZÜYÜK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİ DAYANIŞMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN İSMAİL TOPAL İLE YAPTIĞIMIZ İLK RÖPORTAJIMIZ

KENDİNİZİ TANITIR MISINIZ ?

Eski Esnaflar dan, simitçi Halidin 5 çocuğundan 4.olarak 1972 yılında Bozüyükte dünyaya geldim. 20 sene çeşitli fırınlarda işçilik yaptıktan sonra 2014 yılında maliye bakanlığı mal müdürlüğüne atandım. Halen Çevre ve Şehircilik bakanlığı Bozüyük milli emlak şefliğin de memur olarak çalışmaktayım. 1992 yılında malatyaya askere gittim. 1993 yılında Aralık ayında ordu vazife malülü olarak GAZİ oldum. Evli ve iki çocuk babasıyım.

DERNEĞİNİZİ TANITIR MISINIZ ?

Derneği kurma amacımız, devletin, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamak ve devam ettirmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarında vazifelerini yerine getirirken ŞEHİT veya GAZİ olanlar ve bu unvana hak kazanmış olanların geride bıraktıkları ailelerinin acılarını paylaşmak, ŞEHİT aileleri ve GAZİLERİMİZ konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmak, milletimize maddi ve manevi çok büyük acılar yaşatan en büyük insanlık suçu olan terörizmin toplumumuz tarafından doğru algılanmasını sağlamaktır. ŞEHİTLİK ve GAZİLİK kavramlarının temelini yüksek MİLLİ ve manevi şuur oluşturmaktır.
Bu amaçlarla 14.05.2018 tarihinde derneğimizi resmen kurduk. Dernek binamızın açılışında Belediye başkanı sayın Fatih Bakıcının büyük katkıları ile 19 Eylül 2018 tarihinde GAZİLER gününde büyük bir katılım ile açtık. Bozüyük ŞEHİT aileleri ve GAZİLER derneği ŞEHİT ve GAZİ statüsüne uygun bir dernektir.
Derneğimizin 1 istiklal madalyası GAZİSİNİN oğlu 2 Kore GAZİSİ biri şubat ayında vefat etti. (Refik Özberber Rahmet ile anıyorum) 10 ŞEHİT ailesi 15 ŞEHİT ailesi birinci ve ikinci derece yakını 14 Kıbrıs GAZİSİ 13 GAZİNİN birinci ve ikinci derece yakını, 12 GAZİ ve Vazife malülü 15 kişi birinci ve ikinci derece yakını 4 kişi onursal üye olmak üzere toplam 83 üyemiz vardır. 2 üyemiz istifa etmiştir. 2 üyemizde vefat tan dolayı düşürülmüştür.

FAALİYETLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ ?
En büyük amacımız Bozüyük'ü küçük bir Çanakkale yapmak, ilçemizde bulunan 5 ŞEHİTLİĞİMİZİN ve 9 TÜRBEMİZİN  tanıtımını yapmaktır. 
Birinci ve İkinci İnönü muharebelerinde geçen savaşların ve olayların doğru tarihi bilgilerini ve belgelerini toplayıp gelen misafirlerimize doğru tanıtımını yapmaktır. 

HEDEFLERİNİZİ ANLATIR MISINIZ ? BOZÜYÜK İÇİN PROJELERİNİZ NELERDİR ?
Eceköy, Karaköy ve diğer  yerlerde bulunan siperlerin onarılıp tarih ve kültür turizmine kazandırmak, çevre belediyeler ile beraber harekete geçip ortak turlar düzenleyip tanıtımını yapmaktır. 
Kızıltepe mevkisinde ŞEHİTLER ormanı oluşturmak 40x40 taştan TÜRK bayrağı yapmak ŞEHİTLERİN ismini taşıyan sevgi yolları yapmak ŞEHİTLERİMİZİN çeşitli yerlerde bulunan mezarlarının temsil edildiği ŞEHİTLER ABİDESİ yapmaktır. 

MESAJINIZI ALABİLİR MİYİZ ?
Mesajım laf gelince herkes ŞEHİT yakınları ve GAZİLERİN yanındayız diyorlar. Uygulamada bu böyle değil. Törendeki konuşmalarda herkesten bahsediliyor orada bulunan ŞEHİT ve GAZİLERDEN hiç söz edilmiyor. Gerekli saygı ve sevgi gösterilmiyor. 
Hepsinin maaşı var, Devlet bakıyor görüşü yaygın. 
Son olarakda okul müdürlüklerinden, vatandaşlarımızdan, ŞEHİT ailelerimize ziyarete gidilmesini rica ediyorum. 
İnşaallah bir daha üye defterimize ŞEHİT GAZİ ismi kaydetmemek dileği ile saygılarımızı sunarım. 
Yeni yayın hayatınızda www.bizimbozuyuk.com.tr İnternet haber sitesine başarılar diler hayırlı olsun derim.

Fotoğraf : Çağatay Doğan

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: BOZÜYÜK, ŞEHİT, AİLELERİ, VE, GAZİLERİ, DAYANIŞMA, DERNEĞİ, BAŞKANI, SAYIN, İSMAİL, TOPAL, İLE, YAPTIĞIMIZ, İLK, RÖPORTAJIMIZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı