İŞTE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTE SIRALAMASI
Haber
05 Ekim 2020 - Pazartesi 12:54 Bu haber 3490 kez okundu
 
İŞTE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTE SIRALAMASI
EĞİTİM Haberi
İŞTE TÜRKİYENİN EN İYİ ÜNİVERSİTE SIRALAMASI

ODTÜ tarafından TÜRKİYENİN en iyi üniversiteler 2019-2020 listesi yayınlandı. Devlet ve özel üniversiteler en iyi üniversiteler sıralaması, üniversitelerin karnesi oluyor.

URAP; kar amacı gütmeyen, Türkiye ve dünya üniversite sıralamalarını yapmayı toplumsal hizmet olarak gören bir kurumdur. URAP Laboratuvarı’nda çalışan ekip üyeleri; diğer çalışmalarının yanı sıra, üniversite sıralama çalışmalarına gönüllü olarak katkı yapmaktadır.

URAP Araştırma Laboratuvarı 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulmuştur. URAP'ın amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metodlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmaktır. Hedefimiz, çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ile üniversitelerin kendi akademik performanslarını diğer üniversitelerle karşılaştırabilmesine ve belirlenen göstergelere göre gelişmeye açık yanlarını fark etmelerine yardımcı olmaktır.

(1) 2018 yılı makale sayısı puanı + Öğretim üyesi başına düşen 2018 yılı makale sayısı puanı.
(2) Atıf sayısı (2014-2018 yılları arası yayınlanan makalelere verilen) puanı + Öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı (2014-2018 yılları arası yayınlanan makalelere verilen ) puanı.
(3) 2014-2018 yılları arası yapılan toplam bilimsel doküman (yayın, tebliğ vb.) sayısı puanı + Öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman (yayın, tebliğ vb.) sayısı puanı.
(4) Doktora mezun öğrenci sayısı puanı + doktora öğrenci sayısının toplam öğrenci içindeki yüzdesi puanı.
(5) Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı puanı.

Güncelleme Tarihi: 18.10.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: İŞTE, TÜRKİYENİN, EN, İYİ, ÜNİVERSİTE, SIRALAMASI,
Yorumlar
Haber Yazılımı