Ucuz Kurbanlıklar
Haber
17 Haziran 2022 - Cuma 20:52 Bu haber 3099 kez okundu
 
Ucuz Kurbanlıklar
BOZÜYÜK Haberi
Ucuz Kurbanlıklar

Kurban bayramı yaklaşıyor, çok kısa bir zaman kaldı. Kimler kurban keser kimler kurban kesemez elbette buna yorum yapacak değilim, güzel ülkemin ekonomik sorunları tavan yapmışken cari açık denen İthalatın ihracattan fazla olma durumu ortadayken yurt dışı kurbanda neyin nesi?..

Kurban kesme, hali vakti yerinde olan her müslümanın yerine getirmesi gereken bir olaydır.Cok uzağa gitmeyelim şurada onbeş yirmi yıl öncesine kadar hemen herkes evinin bahçesinde yada köylerde bu vecibeyi yerine getirirdi,genelde kurbanlıklar küçük baş hayvan olurdu.

Ailenin her ferdi o sabah işin bir ucundan tutar,yapmaya durumu gücü olmayanlarada komşular yardım eder ,kurban kesemeyen yakın komşulara paylar verilir ki onlarda bayram sabahı etle kahvaltı etsin.Cocuklara daha o günlerde kurbanın anlamı anlatılırdı. Kahvaltıda ciğer ve kavurma olur,kimsede et kokuyor yemiyecegim demezdi. Kurban kesmek artık şekil değiştirdi, bazı STK lar bu işi fırsat olarak gördüler ve hatta kesim tesisi kurup siz uğraşmayın biz sizin yerinize bu işi halledelim dediklerinde artık kurbanın o heyecanı bitti.

Artık günümüzde derin dondurucular arefe günü boşaltılıp bayrama hazırlanır oldu,tabi pay vermekte hayal... Cuma günleri imam Cuma hutbesinden inmeden önce Nahl süresini arapça okur ve sonrasında Türkçe olarak açıklar.” Şüphesiz Allah,adaleti,iyilik yapmayı, yakın akrabaya yardımı emreder,hayasızlığı,fenalığı ve azgınlığı yasaklar. O, düşünüp tutasınız diye size öğüt verir.”. Yüce Allah (c.c.) emri ortadayken Bu STK ların bazıları yurt dışı Kurban vekaleti deyip bin 200 lira verin sizin yerinize dünyanın başka yerlerinde kurbanınızı keselim diyorlar .

Büyükbaş kurban hissesi Bozüyük’te bugün 4 bin lira civarında ,yurt dışında 1200 TL. Olunca bu iş yerine getirilir mi ? Allah yakın diyor,akraba diyor yurt dışında ne işimiz var. Emekliler can çekişiyor,asgari ücret ile ev gecindirmeye çalışan insanlar komşularımız varken, kasap dükkanının kapısını unutan yakınlarımız varken yurt dışı nedir. Bugün ülke ekonomisinde uygulanan programda aman Dolar almayın denirken ,yurt dışında kesilecek kurbanlar için verdiğimiz TL ler dolara çevrilip yurt dışına gidiyor, buda ülkemin ekonomisine olumsuz bir etken değil midir.Hicbir vatanseverin bu tuzağa düşmeyeceği bir bayram olsun.

Şimdiden tüm hemşehrilerimin Bayramı kutlu olsun.

“ İyilik , Adalet, Yakın, Akraba “.

Selami YILDIZ

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Ucuz, Kurbanlıklar,
Yorumlar
Haber Yazılımı