Bozüyük Devlet Hastanesi Hakkında Büyük İddia
Haber
13 Ekim 2023 - Cuma 12:08 Bu haber 16266 kez okundu
 
Bozüyük Devlet Hastanesi Hakkında Büyük İddia
BOZÜYÜK Haberi
Bozüyük Devlet Hastanesi Hakkında Büyük İddia

Geçtiğimiz aylarda vefat eden Bozüyük Devlet Hastanesi personeli Urhan Uzun`un kızı Duygu Köse`nin gazetemize yaptığı açıklamada Urhan Uzun`un Beyin cerrahi Dr. S.Z tarafından ameliyat edildiği, sonrasında alerjik reaksiyon sebebiyle yoğun bakıma alındığı, MR çekildikten sonra boynundan aşağısının tutmadığı ve Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesine sevk edildikten sonra MR sonucunda omurilikte oluşan hasara müdaheleye geç kalındığına dair bilgilere ulaştığını iddia etti.

 

Köse`nin iddialara ek olarak Bozüyük Devlet Hastanesi`nde ameliyatları temizlik personelinin yaptığı ve buna benzer usulsüz işlemlerin olduğu bilgisi gelmeye başladığını iddia etti.

 

Bozüyük Devlet Hastanesi personeli Urhan Uzun`un kızı Duygu Köse`nin açıklamasının tamamı şöyledir:

 

“Bozüyük Devlet Hastanesi personeli babam Urhan UZUN 9 Haziran cuma günü Beyin cerrahi Dr. S.Z tarafından ameliyat edildi ve sonrasında alerjik reaksiyon sebebiyle yoğun bakım servisine çıkarıldı. ancak 12 Haziran da MR çekilebildi. Babamın omuriliğinde hasar oluştuğu, boynundan aşağısını hissetmediği bilgisi anestezi uzmanları tarafından bize verildi. Kendi uğraşlarımız sonrasında Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildiğinde çekilen MR sonucunda omurilikte oluşan hasara müdaheleye geç kalındığı bilgisi verildi. Biz bu olaylar sonucu hukuki süreci başlattık.

 

Ameliyatları temizlik personelinin yaptığı ve buna benzer usülsüz işlemlerin olduğu bilgisi gelmeye başladı.

 

2 aylık yoğun bakım süreci sonrasında babamı kaybettim. Bu 2 aylık süreçte tek olmadığımızı bizim gibi mağdur olan insanlarla tanıştık . Yine bu süreçte hastane personelinden bize ameliyatları temizlik personelinin yaptığı ve buna benzer usulsüz işlemlerin olduğu bilgisi gelmeye başladı.   Bu günlerde hastanede müfettişlerin olduğu bizim konumuzda dahil olmak üzere farklı konularla ilgili denetimler başlatıldığını duyduk. Beyin cerrahi Dr. S.Z’nin görevinden uzaklaştırılması, ameliyathane personellerinin ve bahsi geçen temizlik personelinin yer değişikliklerinin yapıldığı, ameliyathaneden uzaklaştırıldığı bilgisine ulaştık. Duyumunu aldığımız ve bilgisine ulaşmış olduğumuz bu usulsüzlüklerle ilgili önce babamın ve mağdur olan tüm vakalar için sonuna kadar hakkımızı arayacağım. Bu süreçte Sayın Sağlık Bakanımıza, Bakanlık yetkililerimize Valimize sesleniyorum ve desteklerini bekliyorum.

Geçirdiğimiz zor dönemde yanımızda olması gerekirken karşımızda bulduğumuz hastane yönetimi de dahil soruşturulmalı diye düşünüyorum.

Kısacası bugüne kadar insan sağlıyla alay edilmesine göz yuman kimler varsa yargılanmasını istiyorum.”dedi.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bozüyük, Devlet, Hastanesi, Hakkında, Büyük, İddia,
Yorumlar
Haber Yazılımı