Kadir Alkan`dan CHP`ye cevap gecikmedi
Haber
18 Ocak 2024 - Perşembe 23:26 Bu haber 5141 kez okundu
 
Kadir Alkan`dan CHP`ye cevap gecikmedi
BOZÜYÜK Haberi
Kadir Alkan`dan CHP`ye cevap gecikmedi

Bozüyük eski CHP Gençlik Kolları Başkanı Kadir Alkan’ın istifası sonrası, Bozüyük CHP İlçe Başkanı İsmail Akçasoy ve Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Kutay Tekin konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bu açıklamaların ardından Kadir Alkan’ın cevabı gecikmedi.

Alkan yaptığı açıklamada;

 

“CHP İlçe Başkanı İsmail Akçasoy ve Gençlik kolları İl Başkanı Kutay Tekin’in açıklamasına cevaben hazırlamış olduğum Bozüyük halkını bilgilendirmesini amaçladığım açıklamam şöyledir;

 

1. CHP Bozüyük Belediye Başkanı adayının belirlenmesinde ilçe örgütümüzün her bir üyesinin görüşlerinin değerli olduğunu, onları yok sayan atama yöntemine karşı olduğumu, ön seçimden çıkan adayı destekleyeceğimizi belirtmiştim.

2. Parti tüzük ve yönetmeliğini yeni yeni öğrenen ve yönetimini bile oluşturamamış, CHP iç iletişim uygulamasında bile hâlâ adı olmayan il gençlik kolları başkanı Kutay Tekin’in yönetimi olmadığı için karar alma sürecindeki tekel davranışlarından, yanlış bilgilendirmelerinden dolayı parti içi süreçlerde aksamalar olmuştur. Benim istifamı verdiğim gün Bozüyük İlçe Başkanı İsmail Akçasoy istifa etmemem konusunda ısrar etmiş, hatta kendisinin eli ayağı olduğumuzu, kolunun kanadının kırılacağını söylemiştir. Bu durumda soruyorum; görevden alınmışsam bana tebliğ etmeyen İl Gençlik Kolları Başkanı’nın İlçe Başkanı İsmail Akçasoy’a da bildirmemesinin sebebi nedir? Bildirildiyse İlçe Başkanı neden hâlâ benim istifa etmemem konusunda ısrar etmiştir? Buradaki çelişkiyi, yanlışlığı, dürüst olmayan açıklamaları herkesin anlayacağına inanıyorum.

3. 2019’dan beri aktif parti üyeliği, 2020’den beri de İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yürütmüş bir partili olarak bu süreçte yaşanan iş bilmezliğe çok üzüldüm. Sayın yöneticiler eğer herhangi bir üyenizi partiden ihraç edecekseniz, söz konusu kişinin istifasından önce ihraç etmenizi öneririm. Ben istifa ettikten sonra ihraç etmeniz yasal olarak mümkün değildir. Bu arada açıklayabilirseniz geçen hafta benimle beraber kaç kişinin istifa ettiğini de kamuoyuna açıklayın.

4. Disiplinsiz davranışlarımla ilgili yaptığınız asılsız açıklamanıza, dayanak oluşturmak amacıyla tuttuğunuz tutanağa dahi yönetim kurulunuzdan 8 red oy aldınız. Buna rağmen ithamlarınıza devam ediyor olmanızı kınıyorum. İl kongresinde en büyük vaadiniz “tüzüğe uyup ön seçim yapmaktı”. Keşke önceki dönem il başkanımız Mehmet Metin Yaşar’ı örnek alsaydınız da parti üyelerinin iradesine sahip çıkısaydınız. Bununla ilgili çok atasözü var ama kendime yakıştıramadığım için söyleyemiyorum.

 

Son olarak yerel seçim sürecinin Bozüyük için hayırlı olmasını dilerim. Takdiri siz değerli Bozüyük halkına bırakıyorum” sözlerine yer verdi.

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Kadir, Alkan`dan, CHP`ye, cevap, gecikmedi,
Yorumlar
Haber Yazılımı