Bozüyük Neden Büyüyemiyor - Çağlayan Doğan
Haber
02 Mayıs 2024 - Perşembe 17:16 Bu haber 4042 kez okundu
 
Bozüyük Neden Büyüyemiyor - Çağlayan Doğan
BOZÜYÜK Haberi
Bozüyük Neden Büyüyemiyor - Çağlayan Doğan

Bozüyük artık kabuğunu kırması gerekiyor.

Yıl olmuş 2024, Bozüyük’te neler gelişti? Bozüyük büyüdü mü?

Bu soruların cevaplarını verebilecek birileri var mı?

Bizce yok.

Konumu güzel ve yaşanabilir bir şehir diyoruz. Ama ortada öve öve bizim memleketimiz şunu yaptı, bunları yaptı diye söyleyebiliyor muyuz? Hayır!

Bozüyük’ün neden gelişmediğini, neden büyüyemediğini düşünüyoruz.

Cevabını aslında herkes çok iyi biliyor.

 

 

Bozüyük’te yenilik ve vizyon sahibi insanlar maalesef kıskançlığa ve kişisel çıkarlara kurban ediliyor. Nasıl yani diyeceksiniz? Örneğin, bu memlekette iyi iş yapıyorsan, yenilikçi isen ilk önce o Bozüyük’ün büyümesini istemeyen, kendilerini dev aynasında gören, firavunlaşmış zihniyet sizi kötülemeye başlıyor. Neden kötülüyor? Çünkü onlar ağa, onlar padişah! Onlar kendilerini bu memleketin kurtarıcısı olduğuna inanıyor. Kendilerinden başka kimsenin bu memlekete faydası olacağını düşünmüyorlar. Küçük olsun benim olsun diyorlar. Kendi üstlerine birisi mi çıkacak, entrikayla ve kirli dedikodularla o vizyon sahibi kişileri harcıyorlar.

Ağalık ve Padişahlık devri biteli yüzyıl olsa da maalesef, ülkemizin çoğu yerinde bu zihniyetlerle karşı karşıyayız. Başarılı olanlar, firavunlaşmış zihniyetlere kurban ediliyor.

 

 

Sayın okuyucular, Bozüyük birkaç ağanın eline bırakılamayacak kadar mühim ve kutsaldır. Biz kutsalımızı biliyoruz. Zaman ve zemin oluştuğunda işte o zaman memleketimizin gerçek evlatları Bozüyük’ü ayağa kaldıracaktır.

Vesselam…

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Bozüyük, Neden, Büyüyemiyor, -, Çağlayan, Doğan,
Yorumlar
Haber Yazılımı