Çağlayan Doğan - Sona Kalan Dona Kalır
Haber
12 Kasım 2023 - Pazar 23:40 Bu haber 5617 kez okundu
 
Çağlayan Doğan - Sona Kalan Dona Kalır
BOZÜYÜK Haberi
Çağlayan Doğan - Sona Kalan Dona Kalır

Bozüyük`ün üç buçuk yıldır siyasi nabzını tutan Bizim Bozüyük`ün saygıdeğer okuyucuları.

 

Bugün sizlere yaklaşan yerel seçimlerle ilgili Bozüyük`ün fısıltısını siz değerli okuyucularımızla paylaşacağız.

 

Öncelikle Bizim Bozüyük haber sitesi Bozüyük`ün siyasi nabzını üç buçuk yıldır tutmasıyla gündeme gelmiş ve genel seçimlerde yapmış olduğu projelerle Bilecik`te tarih yazmış bir örnektir.

 

Bazı kimselerce Bozüyük`te yaşamamasına rağmen, seçim dönemi ben gazeteciyim, ben biliyorum ,ben yaparım bu işi gibi dönemi kapanmış zihniyetlerin ne zaman konuşacağını veya ne zaman konuşmayacağını bilememesi bizi üzmüştür.

 

Tabi ki Bozüyük halkı kimin ne yaptığını en iyi şekilde bildiğini de, buraya not olarak yazıyoruz.

 

Gelelim asıl konumuza:

 

AK Parti`nin aday adaylığı başvurularının başlamasının ardından,

Hüsnü Ersoy,

İsmail Kaçar,

Hakan Oğuz

ve Faruk Şahin`nin aday adayı başvurularını yapacağı biliniyor.

 

AK Parti`de Fatih Bakıcı`nın şuan için kesin olarak aday adayı olacağına dair kendisinin beyanı olmadığı gibi, kendisinin geçmiş dönem Belediye Başkanı portföyü olmasından kaynaklı aday adayı olma ihtimalinin olduğunu söyleyebiliriz.İzleyip göreceğiz.

 

CHP için aday adaylığı başvurularının yakın zamanda başlayacağını ve Bozüyük`ten hangi isim veya isimlerin aday adaylığını açıklayacağını merak içinde bekliyoruz.

 

Ama, Mehmet Talat Bakkkalcıoğlu`nun Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde mevcut Belediye Başkanı olarak kendisine başarı sağladığını unutmamalıyız. Ayrıca Bakkalcıoğlu`nun “sona kalan dona kalır” misali seçime yakın çoğu projeyi teslim etme çabasını görmemek hatalı olur. Ayrıca iktidar partisinin temsilcilerinin genel seçimden sonra uzun bir sessizliğe bürünmesi, Bakkalcıoğlu`na rahat hareket etmesine olanak sağladığını düşünüyoruz. Seçime yakın iktidar partisinin temsilcileri seslerini çıkartmaya başlasa da bu konuda kamuoyunda ne kadar ses getirebilirler onu da izleyip göreceğiz. Bakkalcıoğlu`nun seçime yakın çoğu projeyi bitirme çabasının ne kadar ses getirebilir onu da izleyip göreceğiz.

 

Uzun lafın kısası Bakkacıoğlu`nun sosyal medya hesabından Özgür Özel ile ilgili paylaştığı video, bize göre Bakkalcıoğlu`nun adaylığa niyetinin olduğunun bir göstergesidir.

 

CHP`de ayrıca bir diğer aday adayı ise geçmiş dönem İl Genel Meclis Üye adayı ve CHP Bozüyük İlçe kongresindeki konuşmasıyla çoğu CHP üyesinden güzel yorumlar alan Nadir Saka`dır.

 

MHP için aday adaylığı süreci 13 Kasım itibariyle başlıyor.

 

MHP`den kimler aday adayı olabilir?

 

Fısıltılara kulak verdik. Ama fısıltılar bizlere şöyle bir tüyoyu da verdi. MHP İl başkanlığı değişimi ve Bozüyük ilçe başkanlığının değişmesi Bozüyük`te konuşulan isimlerin bir iken üçe çıkmasına yol açtığını söyleyebiliriz.

 

Konuşulan isimler:

İbrahim Bağ

Ercan Dırazoğlu

Ve Bahadır Çetin.

 

Tabi ki burada önemli olan, önümüzdeki süreçte hangi İl veya ilçelerde ittifak olacağıdır. Ama Cumhur ittifakının İl genel meclis üyelerini belirleme de ayrı ayrı seçime gireceğini ve partilerinin oylarını asıl bu kısımda göreceğini düşünüyoruz.

 

 

İYİ Parti`de ise İrfan Öz aday adaylığını gazetemize açıklamıştı. Bir fısıltı ise Öz`ün, ilçe teşkilatıyla yakın zamanda bir araya geldiğini ve istişareler yaptığına dair bizlere bilgiler geldiğini söyleyebiliriz.

 

İYİ Parti`de konuşulan bir diğer isim ise Miraç Mete Yüksel`dir. Kamuoyunda çokça ismi zikredilen Mete Yüksel`in edindiğimiz bilgilere göre şuan düşünce aşamasında olduğunu net karara vardığında, kamuoyuna açıklayacağı yönünde.

 

Saadet Partisi`nin yeni bir isim ile seçime gireceğini ve o ismin parti temsilcileri ile görüştüğünü söyleyebiliriz.

 

Memleket Partisi`nde ise bir genç aday adayının olacağını söyleyebiliriz.

 

Deva Partisi`nde ise Geçmiş dönem Deva Partisi İl Başkanı Kadir Emre`nin aday adayı olacağını söyleyebiliriz.

 

Ayrıca unutulmaması gereken en önemli konulardan biri ise Zafer Partisi ve Yeniden Refah partisinin aday adaylığı sürecinde çıkacak isimlerin kim olduğudur. Çünkü Zafer Partisi`nin ve Yeniden Refah Partisi`nin oy oranı yerel seçimlerde her şeyi değiştirebilir.

 

Öğrendiğimiz bazı isimleri ve yorumlarımızı siz değerli okuyucularımızla paylaştık.

 

Bozüyük`ün kalbi Bizim Bozüyük`ten herkese saygı ve sevgilerimle.

 

ÇAĞLAYAN DOĞAN

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: Çağlayan, Doğan, -, Sona, Kalan, Dona, Kalır,
Yorumlar
Haber Yazılımı