DSP İL BAŞKANI BURAK GÜRSEVER`den BAKKALCIOĞLU`NA ÇAĞRI
Haber
05 Mayıs 2023 - Cuma 20:24 Bu haber 2320 kez okundu
 
DSP İL BAŞKANI BURAK GÜRSEVER`den BAKKALCIOĞLU`NA ÇAĞRI
BOZÜYÜK Haberi
DSP İL BAŞKANI BURAK GÜRSEVER`den BAKKALCIOĞLU`NA ÇAĞRI

 

DSP Bilecik İl Başkanı Burak Gülsever, haber sitemizin sosyal medya hesaplarından paylaşmış olduğumuz “İddialara göre Cumhuriyet Meydanı Projesi” paylaşımına istinaden haber sitemize açıklama yaptı.

Başkan Gürsever açıklamasında “Bozüyük ilçemizde bulunan cumhuriyet meydanında ki tadilat ne amaçla yapılmakta kuruşuna kadar vatandaşın vergisi ile yapılan hizmet adı altında proje düzenleme çalışması altı oku mu anımsatıyor.” ifadelerine yer verirken Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu`na açıklama yapmaya davet etti.

 

DSP Bilecik İl Başkanı Burak Gürsever`in açıklaması şöyledir:

 

“Bozüyük ilçemizde bulunan cumhuriyet meydanındaki tadilat ne amaçla yapılmakta kuruşuna kadar vatandaşın vergisi ile yapılan hizmet adı altında proje düzenleme çalışması altı oku mu anımsatıyor.

Bozüyük belediye başkanı sayın Bakkalcıoğlu`nu açıklama yapmaya davet ediyoruz.

Vatandaş daha gözle görülür elle tutulur hizmet beklerken böyle bir proje neden gerekli?

 

“Bu dekor için kamuoyuna açıklama yapmak zorundasınız.”

Sayın Bakkalcıoğlu diyelim ki böyle bir projeye ihtiyaç var peki neden altı oku anımsatır biçimde dekor ediliyor demokratik sol parti olarak merak etmekteyiz ki sosyal medyada da vatandaşın gözünden kaçmayan bu dekor için kamuoyuna açıklama yapmak zorundasınız.

Cumhuriyet meydanına yapılan proje Cumhuriyet Halk Partisi`nin logosundaki altı oka benzetilmektedir. Yoksa buda tramvay gibi seçim vaadlerinde verilen sözlerden biri miydi? SANA SÖZ seçim kampanyasında ki gibi eğer verilen sözlerden ise öncelik bahar özüne verilen sözleri hatırlatırız sayın Bakkalcıoğlu`na.

 

“Romen kardeşlerimize seçim çalışmalarında verilen sözleri hatırlatırız.”

Öncelik bunlar olacak iken neden cumhuriyet meydanı?

Birde parklarda çalıştırılan bir şekilde işten cikartilip konuyu yargıya taşıyan işçi ve emekçi kardeşlerimiz yargıya taşıması ve yargının çıkartılan işçi hakli bulması konusu bulunuyorkenn bunlar hakkında hiç bir şey yapılmıyor yani çıkartılan işçilerimiz görevleri iade edilmiyor

 

“Bozüyük ilçesinde tramvaydan başka gözle görülen hizmet bulunmamakta”

Neredeyse görev sonuna gelinirken şuan Bozüyük ilçesinde tramvaydan başka gözle görülen hizmet bulunmamakta vatandaşın dahi karşı çıktığı tramvay, itfaiye önüne yapılan anıt şimdi de Cumhuriyet meydanına subliminal mesaj içeren altı oklu düzenleme çalışması.

Kamu malına ait alanlarda ve meydanlarda parti logosu ya da parti logosunu anımsatan figürlerin yapılması yasak olduğunu biliyoruz. Eğer sayın baskan açıklama yapar ve hem vatandaşlarımız hem de partililer olarak bilgi verilirse memnun olacağımızı belirtir, bu tip işlerin sonuna kadar araştırılması vatandaşa katkı sağlayan projelerin de desteklenmesi için çaba göstereceğiz.

Bu tip konularda diğer siyasi parti yöneticilerini de ellerini vicdanına koyarak karar vermelerine davet ediyorum.

Amaç sadece vatandaşın yararına hizmet olmalıdır her gelen kendi logosunu yapmaya kalkarsa ilçemiz korkarız ki logo ilçesine dönecektir eğer bizim düşündüğümüz gibi ise sayın Bakkalcıoğlu`nu bu projeyi düzeltmeye, eğer ki biz yanılıyor isek de açıklama yapmaya davet ediyor ve gereğinin yapılmasını kamuoyuna tüm Bozüyük ilçemizde yaşayan vatandaşlarımıza duyuruyoruz.

 

“ATATÜRK`ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi`nin de logosunun böyle bir şeye alet edilmesine karşıyız.”

Sunu da belirtmek isterim ki,  sosyal medyada asılsız olmakla beraber asılsız diyorum çünkü sayın başkanın proje ile ilgili hiç bir bilgilendirmesi yahut açıklaması bulunmamakta. Bize gelen haberler ATATÜRK İNKILAPLARININ altı oklara yazılacağıdır eğer sonuç böyle ise biz bu projenin hayata geçmesini şiddetle kınıyoruz. ATATURK İNKILABLARININ yere yazamayacağı kadar manevi değerdedir Bunu anlayamayanlara hatırlatırız Demokratik Sol Parti olarak biz ATATÜRK`ün kurmuş olduğu Cumhuriyet Halk Partisi`nin de logosunun böyle bir şeye alet edilmesine karşıyız.”dedi.

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: DSP, İL, BAŞKANI, BURAK, GÜRSEVER`den, BAKKALCIOĞLU`NA, ÇAĞRI,
Yorumlar
Haber Yazılımı