METRİSTEPE ANITINA EN SON NE ZAMAN GİTTİNİZ
Haber
27 Eylül 2020 - Pazar 19:57 Bu haber 3245 kez okundu
 
METRİSTEPE ANITINA EN SON NE ZAMAN GİTTİNİZ
BOZÜYÜK Haberi
METRİSTEPE ANITINA EN SON NE ZAMAN GİTTİNİZ

 

Daha dün kurulan devletler, tarih sahnesine yeni çıkmış milletler hatıralarına nasıl sahip

çıktıklarını,televizyonlardan izliyoruz.

Ergenekondan çıkalı 4657 yıl olan bir Milletiz. Ön TÜRK tarihinide hesaba katarsak

16.000 yıllık bir tarihe sahibiz.

 

Bozüyükümüz de bulunan METRİSTEPE anıtı var.


İnönü savaşlarında önemli yer teşkil eden METRİSTEPE cephesi daha sonra ki yıllarda anıtlaştırılarak bugünlere gelmiştir. 


Peki siz son zamanlar hiç METRİSTEPE anıtına gittiniz mi?


Tarihimizin bu önemli yerin bakımsızlığı ve ilgisizliği  gidenleri çok üzüyor. 


Yöneticilerimizin bu tarihi anıtımızın bakımı için görevlendirmeler yapması, bakımlı ve temiz olmasını sağlıyacaktır. 

 

METRİSTEPE hakkında tarihde şu şekilde geçiyor.
         

Metristepe, 01.4.1921 Saat 18.30’da Metristepe’den gördüğüm durum: Gündüzbey kuzeyinde sabahtan beri dayanan ve artçı olması muhtemel olan bir düşman müfrezesi, sağ kanat grubunun taarruzu ile düzensiz olarak çekiliyor. Yakından takip ediliyor. Hamidiye yönünde karşılaşma ve faaliyet yok. Bozöyük yanıyor. Düşman, binlerce ölüsüyle doldurduğu savaş meydanını silâhlarımıza terk etmiştir.

 

-Batı Cephesi Komutanı İsmet Ankara

 

01.4.1921 İnönü Savaş Meydanında Metristepe’de Batı Cephesi Komutanı ve Genel Kurmay Başkanı İsmet Paşa’ya bütün dünya tarihinde, sizin İnönü Meydan Muharebeleri’nde üzerinize yüklendiğiniz görev kadar ağır bir görev yüklenmiş komutanlar pek azdır. Milletimizin İstiklal ve varlığı, dahice idareniz altında görevlerini şerefle yapan komuta ve silâh arkadaşlarınızın kalbine ve vatanseverliğine büyük bir güvenle dayanıyordu.Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz.İstilâ altındaki talihsiz topraklarımızla birlikte bütün vatan, bugün en ücra köşelerine kadar zaferinizi kutluyor. Düşmanın istilâ hırsı, azminizin ve vatanseverliğinizin yalçın kayalarına başını çarparak paramparça oldu.Adınızı tarihin şeref âbidelerine yazan ve bütün millete size karşı sonsuz bir minnet ve şükran duygusu uyandıran büyük gazâ ve zaferinizi tebrik ederken, üstünde durduğunuz tepenin size binlerce düşman ölüleriyle dolu bir şeref meydanı seyrettirdiği kadar, milletimiz ve kendiniz için yükseliş parıltılarıyla dolu bir geleceğin ufkuna da baktığını ve hâkim olduğunu söylemek isterim.

 

-Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal

 

Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Kemal Paşa Hazretleri’ne Zulüm ve zorbalık dünyasının en zalimce hücumlarına karşı yalnız ve şaşkın kalan milletimizin maddî ve manevî bütün kabiliyet ve kuvvetlerini ruhundaki ateşle toplayan ve harekete getiren Büyük Millet Meclisi’nin Başkanı Mustafa Kemal Paşa! Kahraman askerlerimiz ve subaylarımız adına, askerlerimizle avcı hatlarında omuz omuza vuruşan tümen ve kolordu komutanları adına takdir ve tebriklerinize büyük bir iftiharla teşekkürlerimi arz ederim.

 

-Batı Cephesi Komutanı İsmet
 

       

 

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Selahattin Doğan
Etiketler: METRİSTEPE, ANITINA, EN, SON, NE, ZAMAN, GİTTİNİZ,
Yorumlar
Haber Yazılımı