AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Bilecikli hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin görevi Leyla Şahin Usta’dan devraldı
Haber
21 Haziran 2023 - Çarşamba 16:33 Bu haber 4120 kez okundu
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Bilecikli hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin görevi Leyla Şahin Usta’dan devraldı
BOZÜYÜK Haberi
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Bilecikli hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin görevi Leyla Şahin Usta’dan devraldı

 

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak atanan Bilecikli hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin görevi Leyla Şahin Usta’dan devraldı.

 

Bilindiği üzere; aslen Bilecikli olan AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, görevi devralmasının ardından resmen göreve başladı.

 

AK Parti'nin 7'inci olağan kongresi sonrasında MKYK'ya görev alan Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından genel başkan yardımcısı olarak görevlendirilmişti.

Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin ayrıca ülkemizin en genç anayasa hukuku profesörü olarak biliniyor.

 

Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin Kimdir?

 

Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, 1982 yılında babasının görevi nedeniyle Ağrı ilinin Taşlıçay ilçesinde doğdu. Aslen Bilecikli olan Zengin, ilk ve orta öğrenimini yurdun çeşitli illerinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.

 

2005 yılında Bilecik Barosu’nda avukatlık stajını tamamlayıp avukatlık ruhsatını aldı ve ardından 2006 yılında mezun olduğu fakültenin Anayasa Hukuku kürsüsünde araştırma görevlisi olarak mesleki hayatına adım attı. Yüksek lisans ve doktora eğitimini 2011 yılında aynı kurumda tamamladı. Bu sırada İngiltere’nin Nottingham Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma Merkezinde bir yıl süre ile misafir araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü.

 

2011-2013 yılları arasında ise TBMM bünyesinde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun Teknik Heyeti’nde uzman akademisyen olarak görev aldı. 2012 yılında bir devlet üniversitesi olan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Anayasa Hukuku kürsüsünde yardımcı doçent unvanı ile öğretim üyesi olarak göreve başladı. Sırasıyla 2015 yılında aynı kürsüde doçent, 2021 yılında ise profesör unvanı ile Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam etmektedir. Zengin, bilindiği kadarıyla, şu an için ülkemizin en genç Anayasa Hukuku Profesörüdür. Mesleki hayatı içerisinde, Avrupa Sağlık Hukuku Derneği Türkiye Temsilciliği, Ankara Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu üyeliği, YÖK Denklik Komisyonu - Hukuk Alt Komisyonu üyeliği ile kendi kurumunda Kamu Hukuku Bölüm Başkanlığı görevlerinde bulundu. 24 Mart 2021 tarihinde Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

 

ÖZEL YAŞAMI

 

Prof. Dr. Mehmet Ali Zengin, evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Kaynak: (BB) - Bizim Bozüyük Editör: Çağlayan Doğan
Etiketler: AK, Parti, Genel, Başkan, Yardımcısı, olarak, atanan, Bilecikli, hemşehrimiz, Prof., Dr., Mehmet, Ali, Zengin, görevi, Leyla, Şahin, Usta’dan, devraldı,
Yorumlar
Haber Yazılımı